Restauranten er solgt & lukket …

Morten Køster har pr.1/3-2017 solgt Restauranten i Århusgade.
Brasserie Berner forventer at åbne medio April…. 2017

mvh, Morten Køster

No1 Domus Portus, Østbanegade 103
tlf. 35550778 / [email protected] / domusportus.dk

No 1’s sidste nadver

Som du måske har hørt, så holder No 1 åbent for sidste gang fredag 24. februar. Lidt sørgmodigt ja, men også en virkelig god grund til at få sagt ordentligt farvel til vores gæster.

Og hvilken bedre måde at gøre det på, end at kræse og forkæle vores gæster med en Top 5 Menu, hvor vi serverer de fem bedst solgte retter gennem No 1’s 17 år i Århusgade 1.

Fra fredag 20. januar til og med 24. februar tilbyder vi 2, 3, 4 eller 5 retter, som du frit kan vælge fra menu nedenfor.

No 1_TuntatarNo1_MacKøsterNo1_BoullabaisseNo1_Tournedos RossiniNo 1 Snickers

***

No 1’s Top 5 Menu

Tun tatar med avocado og koriander
“Hotel Costes style” – frisk fisk og feel good-stemning

MacKøster – foie gras, figner & balsamico
Signaturretten, som har været med No 1 hele vejen fra 2000-2017

Bouillabaise style No1
Dekonstrueret fiskesuppe – fisk, skaldyr og aioli

Tournedos Rossini
Storklassikeren Tournedos Rossini tilberedt på en måde, så
trøffel og foie gras går i ét med kødet

Snickers anno 2006
Dekonstrueret udgave af kioskklassikeren Snickers-chokoladebar

***
2 retter – kr. 250,-
3 retter – 350,-
4 retter 450,-
5 retter 500,-

Book bord her på siden, på [email protected] eller på 3526 4201 .

Vi glæder os til at sige pænt farvel
og på gensyn på den anden side af etteren!

Morten Køster & Co

Kære gæst

Efter 17 år som indehaver af No 1 har jeg valgt at sælge min restaurant til Allan Bærentzen, tidligere køkkenchef på Sokkelund på Frederiksberg med overtagelse 1. marts 2017. Det betyder, at No 1 har åbent for a la carte for sidste gang fredag 24. februar.

No 1 har med konceptet ’hverdagsgastronomi til alle’ trukket fulde huse siden 2000 – og vi er taknemmelige for hver og én af de mange trofaste gæster, der i tidens løb har lagt deres vej forbi os, og som stadig besøger os flittigt. No 1 har efterhånden mange venner af huset, som vi vil savne i det daglige. Uden jer havde vi ikke holdt i så mange år, så tusind tak.

Det er selvfølgelig både med kærlighed og sørgmodighed, at jeg nu giver nøglerne til Århusgade 1 videre, men efter mere end en tredjedel af mit liv på adressen er det tid til forandring.

Mange gode ting vil dog fortsætte, da jeg tager en del af mit dygtige personale med mig i min selskabsforretning No 1 Domus Portus, hvor du fortsat kan få min mad ud af huset, til selskaber, før koncerter, nytårmenu, til sovseskoler og lignende. Kun fantasien sætter grænser. Følg med på www.domusportus.dk, hvis du vil se, hvad vi laver fremover i lokalerne i Østbanegade 103…

Fremtiden vil også byde på et par kogebøger fra min hånd og også lidt convenience mad. Og hvis du ellers har lyst til at følge med mig på min rejse ud i verden, så følg mig og mit crew på Facebook her og der og Instagram her og der (og allevegne).

Vi ses derude!

Happy cooking,
Morten Køster

n1129990803_6969_9180

 

 

Vores lokaler No1 Domus Portus

No 1 Domus Portus er selskabslokale, madhus, gastronørderi, gildesal, konferencerammer og meget mere, beliggende centralt i Østbanegade 103 på Østerbro (skråt overfor Nordhavn St.).

Skal du holde babyshower, kærlighedsfest, gadefest, firmaworkshop, blærerøvsmiddag i privaten, konfirmationsbrunch, abegilde, produktlancering, bloggerevent eller…? – så er det os, du skal have fat i.

Vi har håndværket i orden, smag for de gode råvarer, øje for detaljen – og rimelige priser oveni.

Skriv eller ring, så tager vi en snak om, hvordan vi gør dit næste arrangement helt perfekt.
[email protected]  eller telefon 35550778


nytår 2016 No1

Pressemeddelelse

17. januar 2017

Morten Køster sælger No 1

Efter 17 år som indehaver af restaurant No 1, Århusgade 1 på Østerbro, overdrager Morten Køster nu adressen til den tidligere køkkenchef på Sokkelund. No 1 har med konceptet ’hverdagsgastronomi til alle’ trukket fulde huse siden 2000, og det er en sund forretning, som Køster giver videre. Men det er tid til forandring: ”Efter så mange år kan der godt gå mere drift end drive i dagligdagen, og så er det tid at lukke døren, så nye kan åbne sig,” siger Morten Køster.

”Det er mere end en tredjedel af mit liv, jeg har haft mit liv på Århusgade 1. Så det er klart, at det er med både kærlighed og sørgmodighed, at jeg nu giver mit ’barn’ videre. Men når det er sagt, så har jeg altså stegt den foie gras, der skal steges, under No 1’s emhætte, og det er tid for mig, at finde ny energi i nye projekter. Jeg skal ganske enkelt bruge min nyvundne frihed til at finde ud af, hvad jeg vil bruge den sidste tredjedel af mit arbejdsliv på,” siger Morten Køster.

Udfordring at frigøre sig fra driften
Beslutningen er i særdeleshed taget, fordi driften af a la carte-restauranten igennem årene er blevet ved med at suge Morten tilbage bag komfuret eller ud på gulvet ved personalemangel, sygemeldinger og lignende.

”Jeg glæder mig til at se, hvad der sker, når jeg ikke skal tænke på vagtplaner, sygemeldinger, skatteindberetning m.m. i det daglige. Ligesom mange andre restauratører har min største udfordring på No 1 altid være at frigøre mig selv fra driften, og det slider på en. I første runde skal jeg bruge al den tid, jeg nu får foræret, på familien og på at sove lidt længe, færdiggøre to kogebøger, fortsætte med selskaber på No 1 Domus Portus, levere gourmet take away til Clarrods Interior og hvad, jeg og personalet ellers har lavet ved siden af No 1,” siger Køster og fortsætter:

”Mit håb er, at jeg nu får mental luft til at sætte nye kreative projekter i søen. Hvad de bliver, må tiden vise. Men mit fokus vil helt sikkert fortsat være at levere håndværk, gode råvarer og smag til ’alle’,” siger Morten Køster, der var 29 år, da han i sin tid overtog Århuskroen, vaskede den ned for tommetyk nikotin og skabte gourmetrestauranten, som vi kender den i dag.

Det gode håndværk i centrum
No 1 var en af de første københavnske restauranter, som tilbød gourmetmad for rimelige penge med en placering på det, der dengang var ydre Østerbro. Det klassiske håndværk og de gode råvarer har altid været omdrejningspunktet på No 1, hvilket en lang række flotte anmeldelser og et tilbagevendende publikum af trofaste stamgæster gennem årene vidner om. Stedet har trukket mange dygtige kokke til i tidens løb, hvor flere i dag sætter helt nye standarder på egne restauranter, bl.a. Christian Puglisi med Relæ m.fl., Frederik Hvidt på Marv & Ben og Michael Munk Nielsen på Memu.

”Det har været en ære og fornøjelse at få lov at arbejde sammen med så mange dygtige mennesker på No 1 i tidens løb. En restaurant er intet uden et personale, som hver dag leverer det bedste, de kan. Derfor har det også været vigtigt for mig at sælge til en ny indehaver, der ligesom jeg har respekt for håndværket, og som jeg tror på, vil drive en god forretning af høj kvalitet videre på adressen,” fortæller Morten Køster, som tager en stor del af personalet med sig videre på No 1 Domus Portus, som han har haft siden 2002, og hvor han en årgang drev den børnevenlige Bistrot Bobo.

Tournedos Rossini står øverst på top 5
Siden åbningen af No 1 har tusindvis af glade gæster nydt godt af både klassiske og moderne retter som Hummer Tiger Lee a la Kong Hans, No 1’s dekonstruerede bud på bl.a. Snickers dessert og Madame Walewska. Du kan se en top 5 over mest solgte retter i faktaboksen nedenfor (også vedhæftet i opskrifter og billeder, som frit kan anvendes).

Top 5 over mest solgte retter på No 1 gennem årene:
1.     Tournedos Rossini
Tilberedt med trøffel og foie gras pakket ind i tournedos’en
2.     Snickers anno 2006Dekonstrueret udgave af kioskklassikeren Snickers-chokoladebar
3.     Tun tatar med avocado og korianderHotel Costes style
4.     Bouillabaise style No1Tør fiskesuppe, kan man det?
5.     MacKøsterSignaturretten, som har været med hele vejen

No 1 holder åbent sidste gang 24. februar 2017, og pr. 1. marts overtager Allan Bærentzen, som har stået bag gryderne på Sokkelund på Frederiksberg.  Allan vil under nyt navn fortsætte stilen med et højt niveau af det klassiske franske køkken.

  • Kontakt [email protected] for at få opskrifter og billeder over Top 5 mest solgte retter på No 1 (til fri afbenyttelse i medier ved akkreditering af Morten Køster, No 1 for opskrifter og fotograf Tine Duch for billeder)

For mere information kontakt:
Morten Køster på [email protected]

No 1 kogebog

kogebog af Morten Køster, Restaurant No1 Aarhusgade

kogebog af Morten Køster, Restaurant No1 Aarhusgade

I anledning af No 1’s 15 års fødselsdag, lavede vi i 2015 en lille bog med de mest populære retter. Du kan få opskrifterne på et udvalg af de retter, som Køster og Co har serveret gennem årene, så du også kan lege med hjemme i køkkenet.

Bogen købes online her for kr. 199,-.