Min familie har efterhånden prøvet lidt forskellige nytårsmenuer. Vi har prøvet både at gå all-in med en high-end menu fra Kokkeriet, hvor jeg endte med at stå 5 timer i kø. En historie TV2 Lorry også skrev om. I år besluttede jeg mig for at prøvesmage nytårsmenuer fra forskellige restauranter og catering virksomhed. Vinderen overraskede mig.

I denne artikel prøvesmager jeg 5 forskellige nytårsmenuer i København og Sjælland. Herefter giver jeg dig mit bud på Københavns (og Sjællands) bedste nytårsmenu. Jeg har arbejdet som kok i mere end 20 år, og jeg har været professionel madanmelder i 5 år. Jeg har derfor alle forudsætninger for at finde den bedste nytårsmenu.

Fælles for alle nytårsmenuer er at det er “nytårsmenuer ud af huset” i København og på Sjælland.

3 ting at være opmærksom på nå man vælger sin nytårsmenu

De 3 ting jeg ligger vægt når jeg udvælger den bedste nytårsmenu i København er følgende kriterier:

  1. Maden. Maden skal være i højeste kvalitet. Den skal smage godt, og den skal være velegnet til at serverer til nytårsaften
  2. Prisen. Prisen skal være fair. En pris hvor den gennemsnitlige dansker kan være med. Som udgangspunkt kigger jeg i prislejet 250-500 kr. Sandheden er at man ikke kan forvente en ordenligt nytårsmenu til under 250 kr.
  3. Gode anmeldelser. Man bør undgå catering firmaer og restauranter med dårlige anmeldelser fra tidligere år. Ellers risikerer du at få dårlig mad eller ingen mad nytårsaften. Dette kan man tjekke via enten restaurantens Facebook eller Trustpilot side.

Top 5 over de bedste nytårsmenuer ud af huset i København og Sjælland

Det tog mig tid at komme igennem alle nytårsmenuer. Maden var dejlig. Jeg fandt dog min favorit. Det var en overraskelse.

Testvinder – Nytårsmenu fra Madfolk

Nytårsmenuen fra Madfolk består af 3 retter:

Forret: Torskerilette rørt med jomfruhummer (pyntet m. syltede rødløg og urter)
Tilbehør: Surdejsbrød

Hovedret: Mør, rosastegt kalv m. trøffelsauce lavet på friske hvide Tuber Borchii trøfler
Tilbehør: Ristede nordiske kartofler m. rosmarin og brunet samt sprød frisk spidskålssalat med Madfolks velkendte GOMA-dressing

Dessert: En hvid chokolademoussekage toppet med friskreven citronskal og frysetørret solbærstøv

Anmeldelser: Madfolk har udelukkende modtaget positive anmeldelser på TrustPilot. Dette er et udtryk for at virksomheden har et højt kvalitetsniveau. Dette er yderst vigtigt i forhold til at man ikke risikerer en dårlig oplevelse nytårsaften.

Kokken: Menuen er udviklet af Kristoffer Kølln, som har arbejdet på anbefalelsesværdige restauranter. Jeg var derfor ikke i tvivl om at maden ville være god. Jeg blev dog overrasket over at maden var på Michelin niveau.

Pris: Prisen på denne menu er sat til 250 DKK med en førpris på 500 DKK.

Konklusion: Nytårsmenuen fra Madfolk var formidabel og velsmagende. Den er prissat yderst fair, hvor alle kan være med. Alt fra råvarene til kødet, var fra øverste hylde. Jeg er derfor glad for at kårer menuen fra Madfolk som testvinder. Hvis jeg kunne give dem en Michelin stjerne, så havde de fået det.

Du kan bestille denne testvinder direkte fra Madfolk.

Hvor kan man bestille nytårsmenu

Der er mange cateringfirmaer, supermarkeder og restauranter der tilbyder nytårsmenuer ud af huset. Du kan bestille nytårsmenu fra følgende catering virksomheder:

Følgende supermarkeder tilbyder en menu:

Sådan laver du selv den perfekte nytårsmenu

Hvis man er lidt mere traditionel, og gerne selv vil stå for nytårsmenuen, så har jeg herunder udfærdiget en nytårsmenu. Denne nytårsmenu er baseret på de klassiske danske traditioner i forhold til mad nytårsaften. Jeg har lavet menuen på baggrund af 20 års erfaring som kok og madanmelder.

Opskriften er tager udgangspunkt i den klassisk nytårsmenu. Med denne menu er man sikker på, at ens gæster bliver glade for maden og mætte. Derudover ser menuen virkelig smuk ud på Instagram. Jeg har lavet den så simpel og nem at følge som muligt.

Dobbelt så mange københavnere køber udefra

Flere og flere Københavnere foretrækker at købe deres nytårsmenu udefra. Dette er baseret på tal fra Google. Hvis man sammenligner søgetendenser fra 2010 til nu, så er der dobbelt så mange københavnere der køber deres nytårsmenu ud af huset.

10987654321123456

Som det kan ses på overstående grafik er der dobbelt så mange i 2020 i forhold til 2010, som valgte at bestille nytårstakeaway.

Hvorfor begynder mennesker at købe udefra

Årsagen er at vi er blevet rigere, og vi på samme tid er blevet mere oplyste. Danskerne vil hellere kunne slappe af nytårsaften, og være sikker på at de får et godt nytårsmåltid.

Danskerne går også mere op i madoplevelser, end de gjorde tidligere. Kulturen omkring mad har udviklet sig meget

Denne nye madkultur med måltidskasser og mad ud af huset, har skabt bekymringer, og derfor foreslår en rapport fra Kulturministeriet at der udformes en kulturel madpolitik.

Author

Uddannet kok fra Hotel- og Restaurantskolen i Valby. Arbejdet professionelt som kok i mange år. Madanmelder også i mange år. Jeg elsker mad. Og jeg elsker at inspirerer danskerne til gode madoplevelser.

Write A Comment