Køster´s Østers….

Fritteret Østers

20 friske østers
500 gram spinat ( skyllet / vasket grundigt )
2 spsk. Hvidvin
1 spsk. pernod

Sauce Tatar :
1 dl. Creme fraiche 38%
1 fed hvidløg – hakket fint
2 spsk. Cornichons – skåret i små tern
1 skalotteløg – hakket fint
¼ bundt pruløg – skåret fint
1 spsk. Hakket persille
1 spsk. Hakket estragon
1 spsk. Hakket kørvel
salt & peber

2 æg ( pisket sammen )
Mel & rasp
1 stk. friture gryde
1 østerskniv.

dette må være Køster´s svar på McD´s nuggets møder Macfish ;-))

Alle ingredienser til sauce tatar røres sammen og kommes på køl.
Åben østers forsigtigt, ved at lægge skallen i hånden – pakket ind i et rent viskestykke, forsigtigt skubbes østerskniven ind i siden, og lukke musklen skæres over ( indeni østersen) kniven trækkes rundt langs kanten helt vertikalt, og løsner dermed østersen fra ”låget” låget skylles og gemmes.
med en ske tages østersen ud/op af den ”dybe skal” og hældes sammen med saften i en lille kasserolle, tilsæt evt. stænglerne fra krydderurterne samt et skvat hvidvin & pernod.
Østers varmes let op – må ikke koge !! skal blot nå op over 80 grader.
lægges på køkken rulle til de er ”kølet” lidt af – vendes derefter i mel – så dyppes de i pisket æg, og vendes til sidst i rasp – hvis du gerne vil ha´ en ”tykkere” skal – så dyp dem i ægget igen og rul dem anden gang i raspen !!
steges gyldne i frituren ved 190 grader og serveres på spinaten som hurtigt er stegt af på stegepanden i lidt olie – husk lige at få tilsmagt med salt & peber, læg en lille tsk.fuld sauce tatar i hver østersskal sammen med spinaten og østersen ……… serveres straks…!!

Skriv et svar