Anmeldelser

Information 2014; Oktober
Restaurant i et grænseland. No 1 er stadig nr., 1 i Århusgade-kvarteret i kraft af enkle, vellykkede retter og dekonstrueret Snickers-bar.
»en dekonstrueret Snickers-bar«, og som viste sig at være en sand signaturret fra Morten Køsters hånd, hvor han har skilt elementerne fra hinanden og sammensat de enkelte dele i det, han selv har benævnt ’modsatkonsistens’, hvor sprødt bliver blødt, eller hårdt til fnuglet sne. Så her på min tallerken genopstod Snickers-baren som Dessert Snickers anno 2006 i form af chokoladeis, saltet karamel lavet på kondenseret dåsemælk og sne med smag af peanuts. Lidt vel bastant, men frækt og ganske vellykket.

Gastro 2013, Maj
No1 – I hvertfald i Århusgade, efter 13 år på adressen er Morten Køster´s No1 i Århusgade gået hen og blevet noget af en Østerbro-institution, denne måneds Restaurant i Gastro

Gourmetguide 2011, Juni 2011
“Mad af høj kvalitet, der vil andet og mere end bare kopier de sødvanlige klassikere”
I over 10 år har den Michelin uddanede kok Morten Bech Køster trukket både romantiske anlagte og vennepar på jagt efter en god aften i byen til den lille stille sidegade til travle østerbrogade”

Berlingske Tidende, Januar2011
“Gastronomisk Oase på Østerbro” –
“for dem som vil spise på en rigtig restaurant med voksen betjening & god velsmagende mad af høj kvalitet, så er No1 stadig et fund til prisen”

JP København, november 2010
“Kokken Køster holder en høj kvalitet”
“Alt i alt er der tale om solidt håndværk i Århusgade”

Formland designpris, august 2010
Morten Køster & Christian Bjørn vinder Formland designpris 2010 i Herning for deres “SteamTower” produceret af MENU A/S

MS Berlingske Tidende, maj 2010
“Morten Køster har lavet mad til Zaires tidligere præsident Mubuto, i dag serverer han perlehøne klædt i usnobbet forårsdragt”

The Copenhagen Post, april 2010
“A Humble Education in Gastronomy of the No1 Kind”
“…pretty Danish food rooted in the classical French school, and he absolutely nails it…”
“…However, without a doubt, this was the best meal that I have ever eaten”

Gudme Raaschou Spiseguide 2009
** Restauranten tilbyder en sæsonsikker, udfordrende og spændende spiseoplevelse med personlig og kyndig betjening.
“bemærkelsesværdigt og veldisponeret avec-sortiment” ( 27/35 point )
“et vinglas” tilfredsstillende vinsortiment der hænger sammen med menukortets tilbud, velovervejet og udsøgt. ( 25/35 point )

Restaurant No1 blev i november 2008 udnævnt som blandt de 2475 danske virksomheder, der levede op til Børsens krav til

Smag & Behag Magasin Marts 2008
18 point samlet.

Gudme Raaschou Spiseguide 2008
** Restauranten tilbyder en sæsonsikker, udfordrende og spændende spiseoplevelse med personlig og kyndig betjening.
“et vinglas” tilfredsstillende vinsortiment der hænger sammen med menukortets tilbud, velovervejet og udsøgt. ( 25/35 point )

Nyhedsavisen, januar 2007
4 stjerner ud af 6
“Prøv en rigtig restaurant”
“Oh, det er godt at tage ud at spise på en rigtig restaurant…
En rigtig tjener, opmærksom og i stand til at svare på alle mulige og umulige spørgsmål om maden”
“Og den helt rigtige atmosfære af professionelle kokke, tilpas baggrundsmusik – og ro”
Læs anmeldelsen her

JP København, august 2004
5 stjerner ud af 6
“Gå til Århusgade nummer et. Et af byens bedste køb, mener vor anmelder.”
Læs anmeldelsen her

Børsen, juli 2004

“Det,som gør stedet anbefalelsesværdigt er, at kvalitetsniveauet er gennemgående højt, og at såvel tastingmenu som vinmenu giver ganske meget for pengene”
Læs anmeldelsen her (PDF)

JP København, september 2000
“.
..håndværket er ikke til at tage fejl af og vinkortet er godt”

Politiken, august 2000
“…der er stor håndværksmæssig sikkerhed i alt på tallerkenen, det kan både smages og ses”
“…For aftenens oplevelser på tallerknerne må det blive tre store kokkehuer og en varm anbefaling”

JP Guide, maj 2000
4 stjerner ud af 5
“…leverer stilen i krydsfeltet mellem det globalt hypermoderne og det lokalt rustikke…”

Børsen, april 2000
8-9 på en skala fra 1-10
“…kan spise virkelig godt, og samtidig drikke smukke vine, kan jeg kun anbefale, at man smutter hen i sidegaden til No. 1″

BT, april 2000

4 stjerner ud af 6
“ET PLETSKUD: Den gamle værtshusbar er bevaret i “No-1 Aarhusgade”, som nu er tjekket men hyggeligt spisested”

JP København, april 2000
4 stjerner ud af 5
“No 1 er et hyggeligt lille sted med unge driftige kokke og tjenere bag. Køkkenet serverer mad i flot krydsning mellem gode klassiske – næsten rustikke – retter og supermoderne fusionscaliforniske indslag”

Berlingske Tidende, april 2000
“Kvaliteten er gennemført, detaljerne ofte spændende, stemningen på samme tid seriøs og afslappet og priserne aldeles rimelige.”

Politiken, maj 2005

4 kokkehuer ud af 5
“No1 på Østerbro serverer velsmagende og flot håndteret mad. Især hovedretterne og desserterne står ualmindeligt stærkt. Her spilles med held på alle talentmuskler”

“No1 Aarhusgade serverer mad, hvor priserne nærmest er det halve for det hele…”
Læs anmeldelsen her