Aften kort

Klassiske Bistrot  No1 retter A la carte.

 Aperitif – start aftenen med et glas
Champagne & en appetizer fra køkkenet

kr. 125,- pr. kuvert

Køster  – ‘Nu laver jeg, hvad jeg har lyst til’ 

 Forretter: / Starters

Friske østers  m/skalotteløg-vinaigrette & grillet citron
kr.25,- stykket
Østers – noget af det første mennesket spiste. Østersskaller fundet i
møddinger på stenalderbopladser vidner om menneskets tidlige gastronomiske ophav.
Dengang nok mere overlevelse end dekadence, som vi i dag forbinder med det krøllede skaldyrs mineralske velsmag. Intet giver den euforiske og berusende følelse, som iskold Chablis/Champagne & friske østers på en lækker sommerdag på terrassen. Nydelse!

“Steak Frites”, rørt oksetatar m/ ansjos & Pommes Allumettes
kr.165,-
Køsters helt egen favorit spise. De sprøde, tændstiks-tynde fritter, den let syrlige trøffel-
mayonnaise og den rørte oksetatar med en knivspids ansjos –  en fantastisk kombi i al sin enkelthed.

Tun-tatar med avocado & chili a la ”Costes Paris”
kr.165,-

Med sin frankofile opvækst har Morten Køster en særlig svaghed for franske gastro-institutioner – selvfølgelig også Hotel Costes i Paris. Denne ret er måske ikke ligefrem opfundet på Costes, men den har haft sin faste plads på deres menukort i årevis. En ret man aldrig bliver træt af at vælge igen og igen!

Salade Chevre Chaud
kr.95,-
stegt gedeost har altid været en af Køsters favoritter på bistrot´er rundt i Frankrig, så det er klart at den må have en plads på menukortet.

Moules frittes
kr.125,-
Da Køster var 5 år, bad han om flere muslinger efter at have spist en hel gryde alene, og siden den dag – har Moulles frittes været en kærkommen spise.

 “MacKøster” – Stegt foie gras på foccaciabrød m/balsamicostegte figner
kr.185,-

Morten Køsters signatur ret siden 1998 er sammensat ud fra tanken om at lege med
fastfood og en gourmet-råvare som foie gras. Kombinationen bygger på sødme / syre / fedme / sprødhed og salt. Foie gras har igennem hele perioden haft skiftevis perioder, hvor den er udskældt, og perioder, hvor den er populær. Retten har en fast plads i No  1’s gastronomiske – også selvom der er blevet tilberedt så mange gennem tiden , at man kunne tænke det modsatte.

 

Hovedretter: / Main course

Okse Ribeye med fritter & bearnaise
kr.275,-

Ribeye-udkæringen er 350 g.

 

Côte de Bouef
skåret af dansk Højreb, serveret med stegte kartofler & confit af hvidløg
beregnet til 2 kuv.
kr.500,-

Vegetar ret by Morten Køster
( indeholder æg & mejeri produkter )
kr. 195,-
stegt blomkål med fritteret svamperisotto, blomkåls flan, crüditee af blomkål – sauce beurre blanc & karse

 

Dagens Fisk – se tavlen
kr. dagspris

 

Ost & Dessert: / Cheese & desserts

Husets oste
kr.35,- pr stk.
Altid serveret med vores sprøde fennikelkiks og frugtkompot. 

Creme Brullée
kr.95,-
Klassisk guf.


”Dessert Snickers anno 2006” Chokolade–peanuts–karamel–salt
Kr.95,-
Af de mange tendenser, som i tidens kokkekunst har fyldt, er ’dekonstruktionen. For No 1 har fænomenet bl.a. givet os denne snickers-ret, hvor Køster har “skilt” emnet fra hinanden og sammensat de enkelte smage præsenteret i ’modsat-konsistens’, hvor sprødt bliver blødt eller hårdt bliver til fnuglet sne.
Den velkendte Snickers-bar fra  kiosken genskabes her i form af sne med smag af peanuts – saltet karamel af  kondenseret dåsemælk, frossen luftfri chokolade. En Køster signatur ret fra 2006.

  

 

Fra 31/10-2016 lancerer vi igen ‘magelig menu’ version II
kr.225,- for 2 retter

Menu´en på mandage er flg.
Lakse souffle m/hvide bønner & urter
**
Ovnbagt Pancetta på rodfrugter & spidskål

 &

Menu´en på Tirsdage er flg. 
Chacuterie No1 m/
rillette & oliven
**
Ovnstegt hel kylling m/sauce estragon kartofler & hvidløg/timian

til dessert byder vi op til dans med udvalg fra eget Patisserie
f.eks Citron tærte m/ brændt marengs kr.45,-
chokolade Marcel kage kr.45,-
mango pistacie tærte kr.45,-
mandelchokoladerand kr.45,-
og husets oste kr.30,- pr stk.

Book bord kl.17,30 – bordet haves i 2 timer – eller kl.19,30

 Venligst spørg din tjener omkring “Allergener” der oplyses om samtlige forbehold & indhold.