No 1 fylder fjorten: ‘Nu laver jeg, hvad jeg har lyst til’

No 1 fylder fjorten: ‘Nu laver jeg, hvad jeg har lyst til’

No 1 i Aarhusgade No 1 fylder 1. april 14 år. Og som en vaskeægte vanskelig teenager fejrer restauratør Morten Køster skæringsdatoen med ‘at gøre lige hvad han vil’. Det betyder et nyt menukort, som afspejler alle de retter, han selv har lyst til at spise, når han går ud. Hvis ikke restauratøren selv har lyst til at spise en given ret, når han har fri, ryger retten af kortet.

Hvor No 1 igennem årene har haft mere eller mindre grad af gourmet-niveau i form af råvarekombinationer, nyeste tilberedningsmetoder og et gran af tidens trends, trækker nu Morten Køster – restauratør på 14. år – en streg i sandet og disker op med en menu, der 100 % består af kokkens egne livretter.

“En restaurant og en leder udvikler sig igennem årene, og hvor man som purung starter ud med en ambition om fod under eget bord og tårnhøje ambitioner om at vise verden, hvad man kan, er der efter en årrække noget andet, der trækker, ” siger Morten Køster og fortsætter:

“For mit vedkommende har det betydet, at jeg tit har lyst til at spise ude de samme steder. Jeg bestiller ofte de samme retter. Jeg elsker kvalitet og håndværk, og retter, der bare virker. Nuvel, der må godt være et tvist af dekonstruktion, granulater og halløj, men jeg nyder også virkelig at få en god Côte de Boeuf en hummer Club Sandwich eller en veltilberedt pighvar – måske også mere end overraskelsen ved skaldyr tilberedt på gran eller brændt porre for den sags skyld,” siger Morten Køster.

Derfor tager Morten en periode med ‘teenage-oprør’, hvor samtlige retter på No 1’s menukort blot skal leve op til kriteriet ‘om Morten Køster selv har lyst til at spise retten, når han har fri’.

Skriv et svar